טלפון: 050-8716716 |

באילו תהליכים ארגוניים כדאי לשלב את מתודולוגיית דרך הסוס

דרך הסוס הוקמה כדי לאפשר free plagiarism checker online לעוסקים בפיתוח ארגוני; יועצים ארגוניים, מנחי קבוצות, ומאמנים, להעשיר את ארגז הכלים שלהם במתודולוגית למידה חדשנית המכוונות לתמוך בתהליכי שינוי ופיתוח אישי וארגוני. מתודולוגיה המאפשרת תהליך דינאמי, בסביבה מוגנת ומהנה.

המתודולוגיה של דרך הסוס, מבוססת על שיטה בינלאומית E.A.L. Equine Assist learning , ומשלבת אלמנטים מהפסיכולוגיה החיובית, אלמנטים מהגישה הנרטיבית, שימוש בכלים מטפוריים בעבודה אישית וקבוצתית .

מוקד  העבודה  הוא בממשק המתהווה בין הסוסים למשתתפים ולהפך. תפקיד  היועץ הארגוני הוא לאפשר למשתתפים להשתמש בהתרחשות , ובעיקר בתגובות הסוסים ,לתהליך למידה מכונן .

פריסה ארצית, אנו פעילים בשש חוות ברחבי הארץ מורד הגליל בצפון ועד לשדי אברהם בחבל אשכול. כל החוות הוכשרו לעבודה במתודולוגית 'דרך הסוס'  החוות מאוישות במדריכים ומומחי סוסים בעלי הסמכה של עמותת  EAGALA.

באילו תהליכים כדאי לשלב את מתודולוגיית 'דרך הסוס' :

גיבוש קבוצת למידה אפקטיבית 

לגבש במהירות את קבוצת המנהלים שהגיעה לקורס, לעיתים מבחירה ולעיתים לא, ולהפוך אותה לקבוצת למידה 'המבקשת' להיכנס לתהליך של פיתוח אישי ומקצועי.

הרחבת המודעות וחופש הפעולה

לייצר לנועצים הזדמנות לקבל פידבק מהסוסים כאמצעי, להתבוננות אישית, זיהוי סגנונות ניהול,  תבניות חשיבה ודפוסי התנהגות. לתת למנהלים אפשרות  לבחון מה מקדם ומה חוסם. לאפשר לנועצים לחוות את הקשר בין ההתנהלות האישית של כל אחד לבין היכולת לעמוד ביעדים אישיים וארגוניים.

אימון במיומנויות ניהול

לעזור ללקוחות לתרגל ולהתאמן בנושאים כמו  נוכחות ניהולית ,אומץ,  מיקוד והתכוונות אמיתית.

חיזוק הביטחון העצמי ותחושת how to write a good thesis statement for a poem המסוגלות 

לחזק אצל המנהלים את תחושת המסוגלות האישית, לאפשר חוויה של Yes I Can  ולמתוח את 'הגבולות האישיים'.

מיקוד שליטה פנימי

להמחיש לנועצים שהכוח לשנות הוא בידם.  הם יוצרים מציאות, וכוונות יוצרות  אפשרויות.

להפוך את הלא מדובר למדובר

לאפשר ללקוחות  להיעזר במשוב של הסוסים , כדי לפתוח ערוצי תקשורת בין חברי הקבוצה, לנהל שיח עניני ומקדם. לדבר בדרך אחרת אשר מאפשרת לעסוק בתכנים רציניים  באופן  מוגן ולא שיפוטי

למה סוסים

אפקט המראה, סוסים, שלא כבני אדם, אינם מתקשרים רק בקולות וצלילים אלא גם בתנועות ובניואנסים. הסוסים רגישים מאד לתקשורת הבלתי מילולית ומגיבים למסרים שהמשתתפים מעבירים להם בכל רגע נתון. האינטראקציה עם הסוסים יוצרת "מראה" רבת עוצמה המעניקה  למשתתפים ולמנחים מידע אודות מה חבוי בהתנהגות: תחושות, עמדות, תבניות חשיבה, דפוסי התנהלות.

שימוש בשפה מטפורית, העבודה עם הסוסים מספקת מטאפורות רבות. הסוסים דומים כבני האדם הם חיות חברתיות המנהלות מערכת של יחסי גומלין בתוך העדר, אהבות, שנאות, מאבקים, וחברויות.

במסגרת העבודה עם המתולדולגיה של דרך הסוס נעשה שימוש בכלים מטפוריים ובגישה הנרטיבית ל"תרגום" המעשים והתגובות של הסוס. תהליך זה  מאפשר הרחבה ועקיפה של מחסום המילים, והרחבה של "הסיפור שאנו מספרים לעצמינו על עצמנו ועל אחרים.

יציאה מאזור הנוחות, סוסים חיות גדולות ורבות עוצמה מרכיב שמוציא את המשתתפים  מהאזור המוכר והנוח (Comfort Zone) מה"סיפור" שרגילים אליו, ומציב אותם אל מול מצבים שאינם חלק משגרת היום  ושגרת העבודה, כך נסללת הדרך להסרת מחסומים, הגנות, להתנסות אמיתית ופתיחות בניתוח ובלמידה משמעותית.  הצלחה במשימה המערבת סוס מחזקת את תחושת המסוגלות האישית ומעניקה מטאפורה מצוינת להתמודדות עם מצבים אתגרים בסביבת העובדה.

השימוש במתודולוגית 'דרך הסוס' ושילובה בתהליכים ארגוניים: קורסי פיתוח מנהלים לדרגים השונים, תוכניות לפיתוח צוות, תוכניות לשיפור העבודה בממשקים, תוכניות להעצמה בתפקיד, מייצרת סביבת עבודה  מוגנת ובלתי שיפוטית המאפשרת פניות ללמידה משמעותית